Automatiseer AOV beheer

Als midden-klein advieskantoor is het lastig om het volledige AOV beheer in orde te maken. Als de AFM langskomt ontstaat hierdoor mogelijk een probleem. Het is echter ook een afweging om te maken: kies je voor een berisping of steek je veel geld en tijd in het op orde krijgen van het beheer. Het op orde krijgen van het beheer levert nu dermate weinig op, dat het niet rendabel is om achter iedere relatie aan te gaan.

  • Het kost veel tijd

  • Er is geen capaciteit voor

  • Het levert te weinig op

  • Het is geen voldoenend werk zoals het nu gebeurt

  • Het is veel werk

 
 

Bovengenoemde factoren zorgen ervoor dat weinig kantoren hier actief aandacht aan besteden en dit als laatste op het takenlijstje noteren. Vandaag de dag moeten kantoren steeds meer toegevoegde waarde leveren aan de abonnementsvorm die zij aan klanten aanbieden. Hierin is het van vitaal belang dat de AOV nog passend is bij de situatie. De consensus is nog wel dat dit nu zorgt voor veel gebruik van een schaars goed: tijd.

Hoe zorgen kantoren ervoor dat dit wel rendabel is? Hoe voeg je toch dat extra stuk waarde toe aan het abonnement dat de klant is beloofd? De oplossing ligt bij meerdere onderdelen gecombineerd, maar sommige oplossingen zijn sneller of beter dan andere. Meer personeel hiervoor aannemen maakt het bijvoorbeeld niet ineens een stuk rendabeler. Daarnaast geeft het werk daardoor ook niet ineens meer voldoening.

Waar veel partijen naar op zoek zijn is niet meer kracht om het werk aan te kunnen, maar slim omgaan met het werk waardoor de lading en druk ineens een stuk lager komt te liggen. Dit kan door o.a. softwareoplossingen, herverdeling van beschikbare capaciteit binnen het bedrijf en verdelen van de taken over een langere periode.

  • Laat software voor de adviseur werken, niet andersom

  • Zorg dat je de taak over een grotere periode spreidt. Niet alles hoeft in één keer

  • Combineer bovenstaande onderdelen met jouw capaciteit en ga hier slim mee om. Een AO adviseur kan zich beter bezig houden met adviesgesprekken en de administratieve taken zouden, als niet geautomatiseerd, via andere collega’s kunnen gebeuren.

Wat doe jij hiermee?

Marnix Ravestein