Teveel code is overbode(ig)

Mid-code

Om mid-code ontwikkeling beter te begrijpen, is het belangrijk om eerst te kijken naar andere opties: Low-code en Maatwerk. Twee totaal tegenovergestelde benaderingen die beide veel voordelen bieden in verschillende situaties, maar ook beide nadelen en uitdagingen hebben.

Low-code

Low-code ontwikkeling is een proces waarbij een beperkte hoeveelheid code wordt gebruikt om een softwaretoepassing te creëren. Deze methode is de laatste jaren steeds populairder geworden omdat het de ontwikkeling van toepassingen versnelt en minder gespecialiseerde kennis van codering vereist. Er zijn echter ook enkele nadelen bij het gebruik van low-code ontwikkeling, zoals het gebrek aan flexibiliteit en aanpasbaarheid. Dit kan zeer beperkend zijn voor veel organisaties. Vaak ontbreken low-code platforms net de essentiële functionaliteiten die nodig zijn voor de unieke aard van de organisatie en ontbreken vaak de juiste mogelijkheden voor koppelingen met vereiste systemen.

Maatwerk software

Maatwerk softwareontwikkeling is een proces waarbij een specifieke softwareoplossing wordt ontworpen en gecreëerd om volledig aan de behoeften van de organisatie te voldoen. Dit kan een zeer voordelige aanpak zijn voor bedrijven met unieke of specifieke behoeften die niet kunnen worden voldaan met kant-en-klare software. Maatwerk softwareontwikkeling kan echter ook duur en tijdsintensief zijn, omdat alles vanaf nul moet worden opgezet. Hierdoor wordt kostbare tijd besteed aan het opnieuw ontwikkelen van basisfunctionaliteiten.

Mid-code ontwikkeling

Als softwareontwikkelaar geloven wij dat maatwerk inrichting vaak essentieel is om maximale toegevoegde waarde te creëren. Daarnaast zien we ook enorme voordelen in het toepassen van standaardmodules. Daarom introduceren wij een nieuwe manier van werken: Mid-code ontwikkeling. Mid-code is een methode die de voordelen van low-code en maatwerk softwareontwikkeling combineert. Een modulaire aanpak maakt het mogelijk om snel verschillende standaardmodules samen te stellen. Hierdoor worden ruimte en middelen beschikbaar gesteld voor echt onderscheidende aanpassingen. Onze consultants helpen hierbij. Op basis van unieke behoeften van de organisatie en klanten. Op deze manier realiseren we efficiënt effectieve software die perfect in uw organisatie wordt geïntegreerd in bestaande ICT-landschappen.

De voordelen:

  • Snelle time-to-market

    Met mid-code ontwikkeling kan snel effectieve software worden gecreëerd die aan specifieke behoeften voldoet. Dit betekent dat de software sneller live kan gaan dan met traditionele methoden.

  • Verhoogde flexibiliteit

    Mid-code ontwikkeling stelt klant in staat om snel aanpassingen te doen aan veranderingen in bedrijfs- of klantvereisten. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat software up-to-date blijft en voldoet aan de behoeften van de organisatie.

  • Verbeterde kwaliteit

    Het gebruik van een modulaire aanpak in mid-code ontwikkeling leidt tot een hogere kwaliteit van het eindproduct. Dit komt doordat elke component al is getest voordat het wordt samengevoegd tot het eindproduct. Daarna worden alle modules voortdurend verbeterd (Finly is een SAAS-bedrijf), zodat de software met de tijd meegaat.

  • Betere integraties

    Software kan via een API worden verbonden met andere software. Met onze mid-code software kan de klant ervan uitgaan dat alle software met elkaar verbonden kan worden.

Arno Groot Koerkamp